Almeers College negeert gemeenteraad uitspraken

news001

Op dinsdag 2 oktober 2012 heeft het College van B&W van Almere zelfstandig besloten om geld uit te trekken voor een Voorbereidingskrediet dat moet leiden tot een onderzoek naar de juridische haalbaarheid van een overslagterminal bij de Blocq van Kuffeler (bericht B&W).

Tegen ditzelfde besluit heeft de gemeenteraad van Almere in 2011 al 2 keer een duidelijk Nee te horen gegeven.

Omdat het College nu beschikking heeft over investeringsfondsen, waar zij eerst nog toestemming van de raad voor nodig had, negeert zij nu de eerdere beslissingen van de raad en gaat toch de eerste stap nemen richting de ontwikkeling van de overslagterminal.

Het “verbeterde plan” van de initiatiefnemers wordt aangegeven als de aanleiding voor deze hernieuwde actie van het College.

Het lijkt duidelijk dat hier drie dingen niet in orde zijn:

  1. Het College negeert hiermee twee eerdere besluiten van de gemeenteraad (maart 2011,november 2011)
  2. Het “verbeterde plan” omvat slechts een aangepaste tekst met mooie trendy woorden en twee nutteloze alternatieve locaties (juni, 2012)
  3. Het ontwikkelen van een zware industriele zone in een gebied dat geheel bestaat uit beschermde natuur, recreatie, toerisme en bewoning is niet gepast. (alle informatie)

Als het College dan zo graag iets wil met dit gebied, laat ze dan eerst een integrale visie opstellen voor het gehele gebied rondom de Blocq van Kuffeler met alle mogelijke alternatieven. Op dit moment ligt er geen visie voor dit gebied. In de visie van Almere 2.0 staat alleen aangegeven dat de Lepelaarplassen verdubbelt moeten worden door de aanleg van waddeneilanden voor de havenkom. Iets wat niet strookt met een industriele zone op nog geen 200m afstand.

Het collegebesluit komt binnenkort in de Politieke Markt op de agenda te staan.

De Vereniging Bewoners de Blocq van Kuffeler zal deze gelegenheid aangrijpen om in te spreken tegen dit brutale besluit van het College in de hoop dat er een politieke meerderheid gevormd kan worden in de gemeenteraad om er voor te zorgen dat het College dit besluit niet kan uitvoeren.

news002