Wekenlange afsluiting van de Grote Vaartweg niet gecommuniceerd met bewoners Oostvaardersdiep

18 september 2020 13:45

De wekenlange afsluiting van de Grote Vaartweg is niet gecommuniceerd met de bewoners van het wijkje Oostvaardersdiep. Die moeten nu soms tot 30 kilometer omrijden.

Wethouder Jan Hoek (GroenLinks) bood donderdag tijdens de Politieke Markt zijn excuses aan voor het gebrek aan communicatie. “Die bewoners wonen fraai langs de Oostvaardersdijk, maar ze worden soms over het hoofd gezien. Dit is niet de eerste keer”, zei Hoek.
De Grote Vaartweg is afgesloten van de rotonde bij de voormalige penitentiaire inrichting tot de Oostvaardersdijk. Wie van de dijk naar (bijvoorbeeld) het centrum van Almere Buiten wil rijden moet ruim 30 kilometer omrijden: terug via Almere Poort of over de Knardijk, bij Lelystad. 
Dat komt omdat ook de Pampushavenweg (van de Oostvaardersdijk naar de de Hoge Ring) is afgesloten.
Hoek verklaarde dat het voor hulpdiensten wel mogelijk blijft om over de Grote Vaartweg aan te rijden. “Dat is inmiddels met ze gecommuniceerd.”

Communicatie

De kwestie was aangekaart door D66, maar ook andere partijen spraken hun verontwaardiging uit. “Het is de zoveelste keer dat de gemeente niet goed communiceert naar bewoners”, verzuchtte Kees Hendrikse van de ChristenUnie. “Wordt het niet eens tijd dat de gemeente een onderzoek instelt naar die afdeling?”
Hoek ontkende die aantijging. “Het gaat heel vaak wel goed. Ik zie geen aanleiding om daar onderzoek naar te doen.”

Bron: Almere Deze Week