Natuurcompensatie De Vaart IV/VI maakt overslag onaantrekkelijk

news013Provinciale Staten van Flevoland heeft bevestigd dat de gemeente Almere verplicht is natuur te compenseren wanneer zij het industrieterrein De Vaart IV/VI wil gaan ontwikkelen. Hiervoor was ook het recentelijk afgeschoten natuurgebied het Oostvaarderswold bestemd. Nu dit gebied is weggevallen, of op zijn minst de goedkope door het Rijk gesubsidieerde versie, zal dit zijn effect hebben op de grondprijs van De Vaart IV/VI.

De hogere grondprijs zal het toch al niet aantrekkelijke terrein nog minder interessant maken voor bedrijven. Ontwikkeling zal op zijn minst verdere vertraging gaan oplopen en het lijkt daarom ook tijd om naar een andere inrichting van dit terrein te gaan kijken.

Voor zover een overslagterminal bij de Blocq van Kuffeler al capaciteit zou hebben voor andere bedrijven dan die van de initiatiefnemers, zal de dure natuurcompensatie een negatief effect hebben op de overslagterminal.

Lees de brief van PS Flevoland