Het geheim van Almere

Openmonumentendag

Open Monumentendag komt naar de Blocq van Kuffeler en het Oostvaardersdiep!

Op zaterdag 14 september staat de Open Monumentendag van de gemeente Almere in het teken van Het Geheim van Almere. De oudste buurt van Zuidelijk Flevoland en Almere: het werkeiland de Blocq van Kuffeler.

Van 11.00 tot 16.00 kunt de Trekvogel bezoeken waar, naast de normale natuurexpositie, een speciale expositie is te bezichtigen over de eerste geschiedenis van Almere ten tijde van de Koude Oorlog in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.
Daarnaast is het mogelijk om een van de atoomschuilkelder van het Oostvaardersdiep onder begeleiding te bezoeken en oog in oog te komen met dit kille verleden.
Bovendien zullen archeologen van de gemeente Almere een veldonderzoek verrichten in een tuin van het Oostvaardersdiep op zoek naar nog meer verborgen verleden.

Dus kom ook naar de Open Monumentendag op het Oostvaardersdiep op zaterdag 14 september 2013, tussen 11.00 en 16.00.
Toegang is gratis.

Let op de route! Vanwege de Almeerse Triathlon is de Vaartweg (door het industrieterrein De Vaart in Almere Buiten) afgesloten voor verkeer. Om op het Oostvaardersdiep te komen rijdt u via de Pampushavenweg of via Almere Poort de Oostvaardersdijk op richting Lelystad.

folderOMD13

Download de Folder van de Open Monumentendag Almere 2013

programmaboekjeOMD13

Download het Programmaboekje van de Open Monumentendag Almere 2013

Routebeschrijving

openmondag2013_route2

Route 1 – Via Pampushaven

openmondag2013_route1

Route 2 – Via Almere Poort

Download hier een uitgebreide routebeschrijving.