Nieuw college voor waterrecreatie

Binnen de gemeente wordt drukt gewerkt aan het vormen van een nieuw College na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. D66 neemt hierbij het voortouw. Tijdens de vorige periode was de D66 fractie een groot voorstander van een overslagterminal bij de Blocq van Kuffeler, nu lijkt het er echter op dat zij als trekker van de formatie een andere insteek kiezen. Waterrecreatie staat nu hoog in het vaandel en laat dat nu precies passen in de omgeving van de Blocq van Kuffeler. Waterrecreatie is hier al aanwezig, maar er zou veel meer kunnen om dit gebied over het water te ontsluiten. Ook het werkeiland bij het gemaal de Blocq van Kuffeler, het gebied dat beoogd was voor de overslagterminal, zou hierbij een belangrijke rol kunnen vervullen voor nieuwe initiatieven, nieuwe bedrijven en een versterking van het recreatieve karakter van dit gebied.

Wij hopen natuurlijk dat D66 en haar mogelijke toekomstige College partners dit standpunt hoog zullen houden en mee helpen voorkomen dat een overslagterminal bij de Blocq van Kuffeler alsnog realiteit kan worden.

Tegelijkertijd is de provincie Flevoland, samen met de gemeente Lelystad, druk bezig om toch nog een overslagterminal van formaat binnen Lelystad te gaan opzetten. Een dergelijke overslagterminal zou een lokale terminal bij de Blocq van Kuffeler overbodig maken voor Almere.

Met andere woorden het begint er meer en meer op te lijken dat er steeds minder animo en minder nut is voor een overslagterminal bij de Blocq van Kuffeler. De komende weken en maanden zullen wij de ontwikkelingen op de voet volgen en deze op de website van het Oostvaardersdiep.net publiceren.

Klik hier voor de complete tekst over de formatiebesprekingen en de overslagterminal Flevokust in Lelystad.