Ondernemers gaan nogmaals overslagterminal proberen

news015
De initiatiefnemers van de overslagterminal bij de Blocq van Kuffeler gaan het nog een keer proberen om steun te vinden bij de gemeenteraad van Almere om 150.000 euro te krijgen voor de aanleg.

De gemeenteraad heeft in 2011 al twee maal het voorstel afgewezen, maar de initiatiefnemers geven het niet op. Ook nu kunnen zij weer rekenen op de steun van het College van Burgemeester en Wethouders (B&W), zoals ook een brief van mevrouw Jorritsma zelf lijkt te suggereren.

Het probleem is dat er feitelijk geen andere argumenten voor (financieel voor de initiatiefnemers) en tegen (geen nieuwe werkgelegenheid, niet beter voor het milieu, zware industrie midden in de natuur kan niet) zijn.

Ook deze maal zullen wij eerlijke wijze de voordelen accepteren en de nadelen objectief naar voren brengen. Wij blijven van mening dat er veel meer en zwaarder wegende argumenten tegen de overslagterminal zijn dan voor.

Brief burgemeester Jorritsma over voornemens overslagterminal

Zie ook achterliggende documentatie.

Nieuwsbericht Almere Vandaag